Hur Man Spelar Handboll

Innehållsförteckning:

Anonim

För att spela handboll behöver du ett slutet utrymme, mål och boll av en viss storlek. Bollen kan kastas, skjutas, träffas med någon del av kroppen, förutom benet under knäet. Målet med spelet är att kasta bollen i motståndarens mål.

Steg 2

Skicka 7 personer från varje lag till fältet.

Steg 3

Kasta bollen i motståndarens mål och försök att inte gå över linjen i den sex meter långa zonen nära målet. Samtidigt kasta, fånga, slå, skjut bollen med händerna, huvudet, kroppen, såväl som dina höfter och knän.

Steg 4

Målvakten måste försvara målet genom att slå bollen med någon kroppsdel, röra sig i målområdet eller lämna den för att delta direkt i spelet.

Steg 5

Spelet äger rum över två halvor, varaktigheten är en halvtimme. Pausen mellan halvorna varar 10 minuter.

Steg 6

För handbollsspel väljs ett rum på 40x20 m, och som inventering, ett mål med måtten 3x2 m och en boll med en diameter på 54-60 cm, som väger 325-475 g (den nedre gränsen anges för kvinnor, den övre gränsen är för män).

Steg 7

Det finns inga dragningar i handboll. Om resultatet är lika tilldelar domaren ytterligare en halvlek eller straff i form av 5 skott mot målet från ett avstånd på 7 m. Du kan hålla bollen i bara tre sekunder. Endast tre steg får springa med bollen.